Labans bur update!

Så, nu har jag trixat lite med hans bur. Den är inte direkt överfull, men inte ekande tom heller. Jag funderar på att sätta in lite fler hängmattor. Men ni får säga vad ni tycker också, hihi :)
Det var inte meningen att det skulle bli något "färgtema" i buren, men det lyckades ändå bli mest blått... Haha :)
Allt jag har använt har jag hittat hemma, ni ska se vår tyghög... Herregud säger jag bara.
Den stora hängmattan är av jeanstyg, tänkte att det inte går sönder lika lätt som vanligt bomullstyg.
"sovpåsen" (den som sitter högst upp med klädnypor) är gjord av frottétyg, och kommer ifrån en gammal handduksmorgonrock typ.. Jätte konstig, tror att jag hade den när jag var fem, eller nåt. Klippte i alla fall sönder den och gjorde en grej till Laban, haha. 
Den där grejen som sitter på högra sidan vet jag inte vad det är, men jag sydde ihop kanterna på den, och så blev det som en... Tygkorg? 
Korgen högst upp tänkte jag lägga lite mat i ibland. 
Och så gjorde jag ett hyllplan av kartong.
Ska jag sätta in fler hängmattor av jeans? Och i så fall vart? :)

Labans bur...

På riktigt, Labans bur ser ut som ett bombnedslag mer eller mindre, på riktigt! Kaos! 
Nu har han bara en fungerade hängmatta, och hela buren hemma hos pappa är jätte tråkig. Jag vill egentligen också skaffa en större bur till honom, och en kompis. Men eftersom att han har varit ensam hela livet så vet jag inte om det funkar. Det är jätte jobbigt verkligen! För jag får dåligt samvete när jag lämnar honom ensam på dagarna och så... 
Men, ett problem i taget. Nu ska jag gå och städa och fixa hans bur lite. Jag orkar inte köpa massa filtar och grejer och sätta upp i hans bur när vi har en massa överblivna tyger hemma, som jag kan klippa i bäst jag vill. 
Jag ska verkligen försöka få hans bur att se lite bättre ut i alla fall. Och sen ska han få komma ut och springa lite. 
Tidigare var han ju väldigt smal, nu börjar han istället bli lite rund, hihi. 
Dock vet jag att buren inte kommer att få "wowfaktor" för jag är inte bra på det här med inredning. 
Sen ska jag nog gå och palla ett äpple någonstans som han ska få!
Kanske lägger upp en bild på buren senare, om jag tycker att den blev bra, vilket jag inte tror att jag kommer tycka, haha.

When I'm alone I feel so much better

Ja... Ähm. Jag vill ha min dator snart! Ettornas datorer är typ en månad sen, så vi kommer KANSKE att få dem i slutet av september, fy vad segt. Jag vill ha den nu, och se vad det är för någon!

Katy Perry

Lyssnade just på en låt med Katy Perry jag aldrig har hört förr, den var grym. Teenage Dream heter den, och fan. Jag är kär! 
Visserligen är jag alltid kär i henne och hennes musik, den är så grym. Verkligen! Hon är en bra förebild, och jag önskar att jag hade hennes självförtroende. Och hennes utseende, hihi! :) 
Äeh, hon är grym helt enkelt!

Skola

Jag borde egentligen plugga. Inte för att vi har fått några konkreta läxor ännu, men det är ändå bra att försöka få in en rutin på att plugga en timme varje dag direkt efter skolan (förutom på torsdagar, då slutar jag nästan halv fem ju!) 
Så snart ska jag antagligen googla lite på "samhälle" och "demokrati". Det känns som att det är bra förberedelse inför den nyligen startade samhälle kursen, då vi ska börja att läsa om sånt.
Vi hade en mattelektion på en och en halv timme idag... Trots min tidigare inställning till matte så tyckte jag att det var rätt kul. Otroligt nog.
Sen tänkte jag lite smått sådär bara, jag kanske kommer igång med mitt bloggande bättre senare. För vi ska få datorer i skolan, så förutsatt att de har internet i skolan så kanske jag kan blogga därifrån. We'll see. 

Nu är ridprofilen spikad i alla fall, det ska bli grymt!

Valpkurs

Klockan sju ska jag iväg på valpkurs, som nu kommer vara varje måndag i nio veckor. Idag är det bara typ möte eller något, och inga hundar ska vara med. Men det ska ändå bli riktigt kul!
Dock hade det varit bättre om jag inte hade haft ont i magen..
Så måste jag fixa till mitt schema också, och skriva in mina pluggdagar. Även fast jag kommer att behöva plugga varje dag nu... Eheh, "planera din tid" va tipset vi fick av vår samhällslärare idag. Och det är precis vad jag behöver göra... Mhm. Men det tar vi en annan dag ;)

Vill ha!


Fula fötters medicin

Min fötter, som är groteska för tillfället. Usch, det ser ut som att jag har gått på ett rivjärn eller något i den stilen ska snart få en mega kur med fotbad och bli filade och grejer. 
Enligt mamma ska jag ha i olivojla och grejer i vattnet, även fast jag inte kan förstå hur det kan hjälpa. Eftersom att olja inte blandar sig med vatten.. Men men. 
Jag funderar också på om man ska ha i lite hårinpackning i håret och ansiktsmask samtidigt, när jag ändå håller på. Hmm... Kanske :) 

bild ifrån google

Så nu blir det lite spa hemma hos mig. Puss :)

Mattemattemattematte!! :D

Haha, vi hade vår absolut första mattelektion idag! Wohooo! Det var rätt... Tyst. Vi skulle göra en diagnos, där man bara fick skriva svar, för det första så HATAR jag att bara skriva svar, för då måste man köra med huvudräkning, vilket jag är sämst på. Och för det andra: Jag har glömt min matte över sommaren! Det är inte bra... Det var några uppgifter som jag bara tänkte "Oh, shit. Jag har gjort det där! Jag SKA veta hur man gör... Men jag vet inte." Haha, det var inte så kul. 

Men jag tror att matten kommer att gå bra ändå, vår lärare har lagt upp det på ett sådant sätt att man hela tiden håller på med alla områden, så att man inte hinner glömma bort alltihop när vi ska ha nationellt i matte A. Hon kallar det för "kanelbulle sättet" haha. Men det verkar väldigt bra så :)
På måndag börjar vi helt enligt schema. Så jag behöver verkligen införskaffa mig lite fler skrivblock. Jag behöver ett till svenskan, ett till samhällskunskapen, ett till språket och matten. Sen vet jag inte... Haha.

Smink

Jag behöver köpa nytt smink, typ snart. Speciellt till vintern, ska införskaffa en vattenfast mascara och lite sånt. Behöver nytt puder också. Så kollade jag runt lite på Linda Hallbergs sminkblogg, jag länkar inte. För det är oförskämt lätt att hitta hennes blogg. Gå bara in på veckorevyn.se och scrolla ned tills ni ser rutor med bloggerskor. Och klicka på bilden där det står Linda Hallberg. Annars är det bara till att söka på Google.  I alla fall, jag har tänkt ända sedan jag läste i någon tidning som Jejje hade när vi var påväg hem ifrån Öland (tror jag) att jag ska införskaffa mig ett puder ifrån ELF, men jag visste inte riktigt vart man kunde köpa deras produkter, så utan att tänka efter så slänger jag iväg ett mejl till hon Linda Hallberg. Och precis när det är skickat så ser jag ju självklart att hon har värsta länken till ELF's hemsida.

http://www.eyeslipsface.co.uk/product~prodID~27.htm

Enligt testet i Veckoreyvn (eller nåt) så ska deras puder vara rätt bra, och så kollar man in hemsidan. Och hittar TUSEN saker som jag behöver, till ett vettigt pris! Visserligen så måste man vänta några dagar innan man får sminket och så blir det frakt. På typ 50 spänn. Men det är ju lätt värt det när pudret kostar 18,30 kr? 
 

Om ni inte tror mig så kolla in hemsidan. Och glöm inte att "SEK" är kronor. Så det är bra priser! Helt underbart! Och jag ska snacka med mamma så fort hon kommer hem, haha!

Första skoldagen: check!

Allt gick bättre än jag trodde, först samlades vi i biblioteket. Och fick höra en massa snack från rektorn och hur duktiga vi ska känna oss att vi faktiskt kom in på NV för att det var såååå många som hade sökt i år, och att just VI var utvalda och yadayadayada. Dock kunde jag relatera lite till rektorn, då hon sa "blablabla" i sitt tal, precis som jag brukar göra, ofta! Haha.
Sen blev vi uppropade och fick gå till ett klassrum tillsammans med våra klasskamrater. Det var inte bara NV-elever i biblioteket från början nämligen, det var också TE-elever. Så det finns en NV-klass (NV10 som jag går i, haha) och så en TE-klass, alltså TE10.
Så fick vi presentera oss, fick fylla i massor med papper och sådant. Allt gick jätte bra och lärarna jag ska ha verkar grymma. Klasskamraterna vet jag inte riktigt hur de är ännu, men första intrycket var väl okej.
Och jag hoppas att de fick ett okej intryck av mig.

Dock känns det jätte konstigt just nu, eftersom att vi slutade så groteskt tidigt. Jag var hemma i Huddinge 11.55, så när jag väl kom in innanför ytterdörren så var det ju grymt lång tid kvar tills mamma slutar... Vilket det inte vanligtvis är när man har gått i skolan.

Imorgon kan det nog bli ytterligare en relativt nice dag, om vädret känner för att vara bra. För då ska NV och TE åka (gå) till Flottsbro och spendera hela dagen där, haha.

Även om det kan vara riktigt skönt med såna här slappdagar så längtar jag tills själva skolan börjar (slå mig inte!) för jag vill verkligen komma igång, och se om jag tycker att det hela är alldeles för svårt. Speciellt matten.
Och om typ tre veckor så kommer vi kanske att kunna kvittera ut våra datorer som vi ska ha under tre år! Skit kul! :)

Men nu ska jag mejla SL och fråga exakt hur man gör när man ska "uppdatera" ett vanligt terminskort till pluskort, och exakt hur mycket man måste lägga till. För busskorten fick vi idag också! :)

Det börjar dra ihop sig

Imorgon, eller. Om bara några timmar så är det dags för första "skoldagen". Och jag vill egentligen vara helt utvilad imorgon och gå och lägga mig klockan nio idag, men självklart så ska hela årskullen 95:or vara här, och ockupera hela övervåningen, så även om jag går och lägger mig så kommer jag inte få en blund i ögonen förens klockan elva misstänker jag.
Eftersom att jag har några underbara äkta vänner, som faktiskt vågar säga vad de tycker, och de säger det face to face, eller åtminstonde i en privat konversation så har jag bestämt mig för att rötägg inte ska få förstöra mitt humör, så att jag gör ett dåligt första intryck imorgon. Jag ska verkligen försöka vara på mitt allra bästa humör, och även om jag är blyg till naturen så ska jag försöka vara väldigt social imorgon.
Det första intrycket varar i upp till tre månader. Och det skulle jag kunna tro stämmer, jag har själv erfarat det.

Men nu skylle jag verkligen vilja hylla alla som vågar lösa konflikter, eller åtminstonde ta upp saker de har problem med hos någon med den någon. Allt annat är patetiskt och ocoolt! (wow, första gången jag använder ordet coolt i bloggen, tror jag...)

Ha det bra ni äkta och ärliga människor som förhoppningsvis läser min blogg!

Nervositeten bortblåst

Jag är så arg att jag inte längre oroar mig för skolan. Jag oroar mig inte för hur skolgången i sig kommer att gå. Jag är snarare så arg att jag oroar mig för hur jag kommer att bete mig inför alla dessa fega människor som ska gå i samma skola som mig. Jag oroar mig för hur många jag kommer att hinna slå, hårt. Innan jag blir avstängd.
Jag är verkligen inte en sådan som slåss, men nu känns det som att jag vill slå ihjäl nästa fega människa som inte klarar av att säga bu eller bä i ansiktet på mig.

Och jag förstår fortfarande inte hur vissa människor kan starta en grej, och sedan tro att det bara kan sluta där.

Mållös, utan svar, eller svarslös som en person har sagt.

Det är otroligt hur vissa människor väljer att hänga ut personer på internet när de har problem med personen i fråga, speciellt när det är en person som man en gång faktiskt har varit väldigt nära, på kompisplanet i alla fall.
Men det är lika otroligt hur de sedan fegar ur när det kommer till att tala om problemet. Internet är egentligen en hemsk uppfinning. Det tillåter människor till att precis som jag sa, hänga ut folk. På alla sätt.
Det är en undanflykt från att stå för det man säger i sociala situationer. Jag skulle aldrig hänga ut någon så. Om jag hade saker att säga om en viss person skulle jag göra det snyggt. Skriva saker omlindat, dämpat och utan namn ändå lyckas få personen i fråga att känna sig träffad. Det kanske beror på att jag har fått ordets gåva, jag vet hur man ska hantera det. Jag behöver helt enkelt inte bilder och namn för att få folk att förstå.
Och sedan föredrar jag att säga direkt till personen som jag ogillar, eller är sur på etc. att jag är det. Och sedan kanske försöka lösa det.
Att hänga ut folk och sedan skita i allt, not my style. Men, så har ju inte alla begåvats med vanligt oförståeligt folkvett, som typ att man håller för näsan när man nyser. Och att man kanske inte pruttar, rapar och äter med händerna när man är på middag hos en närmast okänd människa. När man är hemma så fine, men borta. Nej.
Nu spårar jag bort från ämnet lite. Men ni förstår principen.

Man hänger inte ut folk, och ber om konflikten. För att sedan inte ta den.
Det var något jag lärde mig på dagis (förskolan, FÖRSKOLAN!) att man får ta konsekvenserna av sina handlingar. Och det gäller inte bara när det kommer till bråk. Man får ta konsekvenserna när man hoppar ner för ett berg och bryter benen.
Den som ger sig in i leken, får leken tåla.

Hund i knät

Ställa la sig i mitt knä och somnade, sötnosen

Botten

Det är nästan komiskt hur självförtroende kan sjunka i botten så fort. Mitt huvud är kaos.
Skolan börjar snart, och jag börjar seriöst tvivla på min kapacitet att klara NV, och all matte som är inräknat. Det ska bli kul, ja. Men vad händer om jag inte klarar det?

Och så klippte jag av mig håret idag också, och färgade det. Frisyren blev bra, färgen vet jag inte. Och nu sitter jag med tankar om att ingen någonsin kommer att tycka att jag är snygg.
Egentligen kanske man inte ska skriva sånt här på internet, men jag har ingen annanstans att skriva det. Och skriva det, det måste jag göra. Jag och känslosamma samtal med vuxna som bara säger "men ååååååååhhhhh skärp diiiiig!" det går inte ihop. Dessutom så stammar jag, och har jätte svårt att ibland få fram de ord jag vill. Och min röst är ointressant och ful, och så låter jag ointelligent när jag pratar.
Hur ska jag klara gymnasiet med självförtroendet som jag har? Det kommer ju gå totalt åt pipsvängen so to speak.
BLÄÄÄÄÄÄÄÄ

 Kaos, och knas hår


Heath Ledger

Han är ju förbannat snygg i filmen "Tio orsaker att hata dig" , synd att han dog. Världen behöver fler snygga killar som vi tjejer kan sitta och dregla över, som får oss att använda primitiva uttryck som "mums"

RSS 2.0