Sinnessjuk? Ja, kanske.

På tunnelbanan nu försökte jag förgäves förklara för pappa och Malin varför jag skulle vilja se genom en annans ögon. För jag vill se hur andra ser mig, precis som jag ser dom. Sedan avslutade jag med att säga "nu tycker ni nog att jag är sinnessjuk. Men ändå". Och gissa vad puckot som kallas min pappa säger då? "men alla femtonåringar är mer eller mindre sinnessjuka". Iochmed det så menar han INDIREKT att jag är sinnessjuk. Lyckligtvis så räddar Malin mig undan denna pikanta situation då jag försöker öppna upp mig och visa mina tankar och känslor. Men i allafall. Hon räddar mig genom att säga "vad är du helst? Kille eller sinnessjuk?" och jag svarar "sinnessjuk såklart!"
Min pappa förstår aldrig. Det kan ju dock tillhöra åldern när jag säger "ingen förstår, blabla" eftersom att jag är femton och tycker att alla vuxna har en IQ på samma nivå som en hårborste. Dvs, ingen IQ överhuvudtaget. Och hur kan man möjligen förstå någon om man inte har en IQ över 5?

Jag hyser nog agg mot vuxna lite smått. Men ändå.
Idag var det minnesdag för Olof Palme. Och vi gick till den plats han blev skjuten på. Dock förstod vi inte att det var minnesdag förens vi kom dit och såg att några tände ljus osv.
Sen åt vi på en restaurang. Typ göta lejon? Nej, jag spekulerar bara. Men nåt med nåt lejon var det i alla fall.
Sen åkte vi hem och nu ska jag strax gå och hyra film.

Förresten. Gillar ni vad jag har gjort med bloggen? :)

Så trött.

Helst av allt vill jag lägga mig ner och sova. Det kan jag dock inte. Kom på att jag ska kolla om prao saken funkar nu.
Idag har jag inte gjort ett piss förutom att kollat på tv under dagen. Blivit hämtad av pappa, handlat. Kollat på Wallander och någon Beck film. Bråkade med bror min. Var nära på att få en fläskläpp. Gick ut, la mig i snön.
Typ min dag. Imorrn ska jag ut... Och springa eller nåt, ska fan få muskler eller nåt x'D
Lycka till Lou... :)

Happy boys and happy girls

Jag sitter och lyssnar på Aqua för tillfället. Jag vill vara liten igen... Så kul! Jag kommer ihåg när jag var mindre och säkten på pappas sida träffades, jag och Sophie (min två år äldre kusse) brukade alltid dansa och mima till låtar med Aqua. Så töntigt x'D
Men ja.. Då var jag och mina kusiner kompisar verkligen. Nu är vi som främlingar för varandra.. Men så kan det gå när haspen inte är på. Som man säger.
Nu förtiden träffar jag bara mina kusiner på vissa födelsedagar, ibland inte ens då. Och runt jul, ibland.
Men det är inte så konstigt egentligen. Vi har bara två kusiner på pappas sida. Så vi är fyra kusiner, varav en är en 12 år gammal kille, sen har vi mig. Snart 15. Min yngsta kusin på pappas sida, hon är 16 snart 17. Och min äldsta kusin 18 snart 19. Eller snart och snart. De båda fyller på samma dag i Juli tror jag...

Så det finns ju inte längre några egentliga krav på att vi "måste" vara med på födelsedagar osv. Så ja..

Sportlov nu iallafall... Skönt. "avslutningen" i skolan var ju mindre skön om man säger så.
Stod och skrek på varandra i omklädningsrummet. Jag och en annan tjej blev så arga att vi skakade.
Vilket resulterade i att jag gick högst medvetet in i klassens wannabe skinhead. Han ba "jävla nolla! Vad gör du?"
Jag kommer inte ihåg vad jag sa, jag var så himla upprörd. Men jag sa nåt i stil med "men dra härifrån istället!".
Sen sa han inget... Eftersom att jag faktiskt skrek det åt honom så fick han nog så han teg.. ingen i den där klassen har sett mig förbannad. Och jag är förjävlig då. Linus sa att han var rädd för mig på lunchen.. Hmm... Men ja :)
Nu är det bra i allafall :)

Ointressant inlägg :D


Uppdatering så att säga.

Well. Lite "uppdatering" ifrån tidigare. Jag gick till Huset, vad det står under Huset är ungefär "Ungdoms och musik hus". Vilket ger lite mer klarhet i vad Huset faktiskt är för något. I alla fall.
Var ute i alldeles för god tid. Var där 10 min innan de ens öppnade. Fick komma in, satte mig i en soffa i väntan på den andra tjejen. Hon kom dock inte. Lektionen började, fick köra det kompet(?) jag redan kunde. Fick även testa andra saker. Typ göra något konstigt mellanslag och nåt mer. Ett refill eller vad det nu heter och hur det nu stavas x)

Kul var det i alla fall. Förstod nu igen varför jag älskar att spela trummor.

Efter lektionen gick jag till H&M och köpte en grymt snygg skjorta, typ blårutig! :D I'm happy och på BETYDLIGT bättre humör än tidigare :) Thanks to tha drums ;)

Har lust att göra om bloggen. Men jag vet inte hur man gör x)
Och jag har inga direkta och självklara ideér. Det tål att tänkas på :)

Hare bra ändå, bajs :) <3

Vad?!

Om två timmar ska jag infinna mig i Huset. Vet inte rikigt hur jag ska förklara vad det är. Med det är skitsamma.
Jag ska i allafall vara där för att ha min första trumlektion. Jag ska inte påstå att jag direkt ser fram emot det. Jag ska gå ensam till ett ställe som ligger fem minuter utanför centrum. I typ ett industri område. Jag har bara varit där kanske 5-6 gånger. Och då har jag varit där tillsammans med klassen. Och nu ska jag gå själv? Och ha en lektion i något väldigt praktiskt med någon jag aldrig har sett eller än mindre träffat och pratat med.
Allt kommer gå skit då jag faktiskt är på dåligt humör för tillfället. Och när jag är på dåligt humör är det ännu svårare att spela. Jag blir nämligen frustrerad varje gång jag gör ett enda minsta fel. Och jag kan verkligen inte komma ifrån tanken att tjejen jag ska spela med (hon heter typ Karro, eller kanske Carro. Fick veta det av mamma som fick veta det av någon personal på Huset) är värsta bitchen och kommer sitta och asgarva åt mig. Men om jag kopplar in den logiska delen av hjärnan så tänker hon antagligen detsamma om mig. Och det är ju tillåtet att göra fel. Det är ju fortfarande bara en nybörjarkurs. Och vem gör inte fel?

Och som grädde på moset (ironiskt kul eftersom jag gjorde semlor med grädde idag på hemkunskapen, relativt goda faktiskt.) så har jag prov på Chans och Risk kapitlet imorgon det första jag gör. Om vi säger såhär; Epic Failure.
Och jag som vill ha ett VG.. Lyckat.

Appropå prov. Jag fick tillbaka mitt fysik prov. Resultatet var som jag väntat; 49/54 poäng. Är faktiskt nöjd. Men ändå irriterad på att jag bara var ETT enda skit poäng ifrån MVG... Men så kan det gå.

Det var väll allt ifrån mig..
 "Prästens lilla kråka skulle ut och åka -ingen hade han som körde, o en slant han dit... Och en slant han hit... OCH EN SLANT HAN NED I DIKET."
Min och några andras sång påväg till HGY tidigare ^^

/Lou ♥

Hold up, wait a minute, put a little love in it.

Alla hjärtans dag idag dåra.
Dagens planering var egentligen att sova tills mamma började hoppa på mig i ren frustration över att jag sov. Sedan tänkte jag tjocka i mig frukost. Efter det så tänkte jag läsa min bok :D
Såhär långt fungerade min planering faktiskt. Tills det att Oliver skulle iväg och köpa rockband. Och då fick jag en oförklarlig lust att följa med. Så jag hoppade in i duschen osv osv. Så bar det av till Media Markt. Och oliver fick äntligen tag i sitt rockband. Sen så träffade jag Anneli, Karkki och Kattis kanske inte 100% slumpmässigt på parkeringsplatsen. Men iaf. Trevligt :)
Tråkigt bara att Kattis inte längre tror att jag är ett dataprogram :(

Sedan så bestämde jag och Elin att vi skulle gå på bio en annan dag. Då det blev för stressigt för hennes del idag. Så ja :)
Kom hem installerade rockband. Sen satt jag och Oliver och spelade i typ tre timmar. Mycket kul, vi låste typ upp trettio låtar x)
Sen kollade jag och blev grymt besviken på årets melodifestival. Jaa.. Och nu sitter jag här och summerar min dag ^^

Hejdå :)
/Lou  ♥

Hur är det möjligt?

Jag har väldigt starka åsikter om vissa personer, vissa tolkar detta som att jag dömer folk innan jag känner dem personligen. I vissa fall stämmer detta, jag kan döma folk rätt grovt. Men mina åsikter brukar oftast ändras efter ett tag. Men, nu har mina åsikter börjat strula till det i min hjärna. För mitt hat till en viss person har långsamt börjat förändrats till gillande. Detta förvånar mig. Då jag faktiskt har hatat denna person sen jag såg honom första dagen i sjuan. Eller. Nej, till en början så tyckte jag han var rolig. Men under sjuans gång så upprepades samma skämt gång på gång och hans kommentarer blev bara elakare. Det var under den här tiden jag helt förlorade hoppet om att det manliga könet kunde vara seriösa och mogna. Nu drar jag dock alla över en och samma kam. Men ska man hitta en till 100% seriös kille får man finkamma Sverige. Vilket jag inte har ork eller lust till. Så låt mig dra alla över samma kam nu.
Mitt ogillande förvandlades till hat men nu... Nu börjar samma procedur omigen. Men denna gång åt det motsatta hållet.

Kom på mig själv att tänka att jag vill krama människan för bara några dagar sedan. Vilket var mycket generande. Han är inte ens speciellt snygg.

Jag vill verkligen inte gilla någon som själv har påpekat att jag har feta lår! Det går helt emot mina principer; killen ska krypa på sina bara knän för en tjej. Han ska säga att varenda liten detalj hos en tjej är det vackraste han sett.
Sen att tjejer oftast säger "äh, bullshit" åt det. Det behöver vi inte gå in på närmare.
Och han gör precis tvärt om. Han har påpekat mina brister och mina fel. Och här är jag och gillar honom lite smått?
Jag är verkligen osäker. Jag är inte ens säker på att jag gillar honom. Eller om det bara är början på acceptans mot honom ifrån min sida.

Så jag ställer mig frågan; Är det möjligt att hat kan förvandlas till kärlek? Eller är det bara möjligt tvärtom? Från kärlek till hat?

Det sistnämnda vet jag att det fungerar. Har varit med om det alltför många gånger.
Jag måste vara en sån som har väldigt lätt för att hata personer. Ber om ursäkt för det.

Allt är tillåtet i krig och kärlek, så sägs det. Mycket möjligt säger jag.

Lögner är också något som alltför ofta används i förhållanden av alla sorter. Det vet ni själva. Hela vår värld är uppbyggd på ett nät av lögner. Jaa...
Det är i alla fall vad jag tycker. Jag tycker också att det är dags att avsluta detta inlägg som helt förlorat "den röda tråden".
Så jag tackar för mig.

/ Lou ♥


Fysik prov

Hade fysik prov idag (som rubriken avslöjar), det kändes grymt bra! Max poäng var typ 54. Och jag blir besviken på mig själv om jag åtminstonde inte nått 49 poäng. Men, jag hoppas och ber till gudarna (om de nu existerar) att jag faktiskt får ett VG på provet!
Om man räknar bort det där provet har det inte hänt så mycket mer.. Jo! Jag skrev ett "brev" till vissa killar i klassen och uppmuntrade dem att fortsätta som de gör nu. Och bli trevligare osv. Bara för att Anita sa att jag och resten av klassen ska uppmuntra dem. Och vem blir inte glad över ett brev? :)
Jag är en sån opitmist.

När jag diskade så hade jag en djupt ingående diskussion med mamma som till en början handlade om skolan och vilka ämnen jag gillar/inte gillar. Det slutatde med en hetsig diskussion om politik och att Sverige bara låtsas vara jämställt. Eller, jag pratade och mamma höll bara med. Det brukar bli så...

Well anyway. Sverige är utom räddning. Det finns ingen utväg ur alla lögner. Så nu får vi bara fortsätta rakt fram och hoppas att det håller hela vägen.
Se där. Där kom mina vanliga pessimist tankar fram igen! Sånt gillar vi starkt! :)

/Lou ♥

Friluftsdag på Sunby gård.

Friluftsdag idag dåra. Jag och Elin hade ridning :)
Första gången jag red på två månader nu. Ni anar inte vad jag har saknat det! Jag fick en häst som hette Amazing Day, unghäst och hade typ precis börjat gå på lektion fick jag veta när jag precis hade satt upp.. Men trots det var hon en grymt trevlig häst att rida. Jämn trav och grym galopp, när man väl får henne i galopp vill säga. Men har man ett spö funkade det finfint x)
Men eftersom jag inte är van riktigt så har jag ont i rumpan nu x)
Sittbenshelvetena x)

Men ja :) Trevlig dag :)

Lou är seg :)

Jag har sagt ungefär 6 gånger nu att jag ska gå och duscha. Men gör jag det? NEj!
Ibland är jag så seg!
Höhö. Har inget att säga nu faktiskt. Ha en bra dag :) ♥

Lou

Min dag var kul x)
Först så var jag jätte nära på att missa tåget imorse. Jag typ hann precis in, brorsan också. Jag hade samma tur med bussen upp till skolan. Men eftersom jag började 10.30 så gick jag till mamma och nörda lite data x)
Sen gick jag till skolan, hade lektioner osv. Sedan träffade jag Elin i Norsan, så åkte vi tillsammans till Skärholmen där vi träffade Anneli och Karkki :)
Så flummade vi runt där. Fick värsta chocken när de sa att kunskapsskolan ligger ovanför Mcdonalds x')

Ja, iaf. Konstigt inlägg. Men ändå x)
Nu ska jag ta och kidnappa min bok, Flickan som lekte med elden av Stieg Larsson. Den andra delen! :D
Den verkar handla mer om Lisbeth Salander. Me like.
Bye ♥

/Lou

Lets watch this city burn.

Mänskliga rättigheter... Vad är det egentligen?
Har vi några? Antagligen. Men min 14åriga säkerligen underutvecklade hjärna tycker inte att vi har några rättigheter. Jag kan inte rikigt sätta ord på vad jag menar... Men, rättigheter. Det är ju b.la att man ska få säga exakt vafan man vill. Och att man har rätt till sig egna åsikt. Men om jag nu skulle säga att jag, bara jag. Tycker att stadsministern och alla andra politiker i sverige är uppblåsta jävlar som sitter på röven och bestämmer att vi ska ha biltullar trots att typ hela folket röstade nej. Om jag säger det in public, då skulle det bli ett jävla liv. Men det är min åsikt ju?
Yeah. Jag tycker att man borde avsätta hela bunten politiker. Och ta in lite nytt blod. Människor som typ jobbar på dagis osv. Och så borde man sänka lönerna förihelvete. Jag tycker inte att det är rätt att dom ska tjäna skitmycket bara av att sitta på arslet och jiddra. Medans de som faktiskt gör något nyttigt för samhället tjänar lite? Är det verkligen rätt? Tycker inte jag iaf. Och.. Ja. Direkt demokrati är något som borde införas. Istället för att ha en korkad människa som tar VÅRA beslut, då blir det ju inte våra beslut. Då är det dens beslut. Världen är skum.
Eftersom att typ alla har en dator med internet i sverige så skulle det fungera att ha direkt demokrati. Man skulle kunna ha en sida där man röstar. Och för de som inte har dator kan man ha den traditionella vallokalen. Och vips! Direkt demokrati. Alla blir nöjda och glada.

Ja. Det där är ett av mina patetiska försök till att vara smart. Haha!
Det får ni fan ta och leva med. Bara för att jag är en utbölig och hatar samhället. Sånt gillar vi!
Och förövrgt så måste jag få skriva av mig någon gång ibland och samtidigt hålla min skrivar förmåga igång och utveckla mitt språk. Kanske inte särskilt bra i denna text då jag faktiskt har använt mig av svordomar. Men vem gör inte? :)

  www.onodiginformation.se


/ Lou ♥ 

Skolan

Sitter i skolan för tillfället. Ska egentligen skriva som en krönika om ett ämne jag valt själv, livet.
Men eftersom jag har fantasitorka, kan man säga så? Så sitter jag och läser på aftonbladet.se.
Dock är krönikan typ klar. Så jag måste skriva en fakta text. En fakta text om livets mening? Lyckat... Det finns inte fakta om sådant. Tror jag.. Nu måste jag kolla det...

Ändå. Jag har inte så mycket att säga.. Ha det bra? x)
Nejmen. Bloggar senare kanske :)
Hejdå ♥

Ähm,... Btw, texten blev konstig. Vet inte vad jag gjorde riktigt... Haha x)


      Bilden är ifrån google. Haha, om man söker på "livets mening"

Nej, nu ska jag leta fakta osv. Bye :)

Stieg Larsson - Män som hatar kvinnor

Bara kanske tre, fyra sidor kvar i boken nu... Sorgligt... För boken är antagligen en av de bästa jag någonsin har läst. Tur att det finns två ytterligare och en film som kommer strax. Jag började kanske läsa den för en och en halv vecka sedan. Sedan har jag i stort sett nästan sträckläst den! Läste till klockan fem på morgonen i fredags (A)
Så som avslut på denna bok. Och kanske också en ny början för min blogg. Så ska jag försöka knåpa ihop en recension av den. Haha, det kan faktiskt sluta som en dålig kopia av baksidan. Bara så ni vet.
Ändå...

Boken handlar om journalisten Mikael Blomkvist som blir åtalad för förtal efter en artikel i sin tidning Millenium, om en uppenbar svindlare men inflytelserik ägare av Wennerson Group. Typ.
Hans karriär och tidning håller på att rasa sönder och samman när han får ett ovanligt uppdrag av Henrik Vanger. Han säger att han ska skriva familjen Vangers historia. Men den boken han ska skriva är egentligen bara en täckmantel för hans riktiga uppdrag, att finna en flicka som försvann spårlöst den 22 september 1966.
Efter ett tag får han hjälp av den kanske lite missanpassade och omyndig förklarade Lisbeth Salander, datahackern.
Tillsammans så gräver dem sig djupare och djupare ner i släkten Vangers historia och den är hemskare än de väntat sig.

Jag tyckte boken var väldigt bra och välskriven. Det enda egentliga minuset med den var att den hoppar rätt mycket i början och att det var en del ord och uttryck som jag som 14åring hade rätt svårt med. Den handlar rätt mycket om politik och ekonomi också, vilket tillhör minuset det med.
Också! Det är relativt mycket dö-snack i början. Så man måste ge boken en chans. Den enda andledningen till att jag fortsatte läsa var att jag hade sett min pappas besatthet och min vilja att se hur den var när det började hända saker.
Men det är inget jag ångrar. När det har börjat hända saker, vilket det gör i stortsett direkt när Mikael träffar Lisbeth. Då är den omöjlig att lägga ifrån sig.

Nu ska jag citera vad Borlänge Tidning har skrivit om boken (det står på omslaget)
"en fullständigt sanslös, sprakande, välskriven, och djupt tillfredsställande läsupplevelse för späningsnarkomaner och hämndgiriga deckarentusiaster"
- Jag kan inte annat än att hålla med. Otroligt bra bok!
Så.. Mitt sista ord, tror jag. Är, till er alla läsare (vadå? Typ två?) från mig. Ett boktips; Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson.
Och om ni inte läser boken innan ni ser filmen (vilket oftast brukar vara bäst, man blir ju hellre besviken på en film än vad man vill bli besviken på en bok) så kommer jag att hitta er, och jag kommer att leka terrorist och bomba era hus! Skämt dock. Har ingen sprängdeg.

Well. Långt inlägg! JAG HAR LYCKATS!
Haha, läs boken!


RSS 2.0