Värme, sol, kyla, mörker....

... Är nog egentligen det bästa sättet att beskriva våren.
På dagarna kan det vara soligt och varmt. Men så fort solen går ner blir det kyligare. Visserligen blir det ju aldrig riktigt mörkt nu. Men betydligt mörkare än vad det är mitt i somrarna.
Men våren, jag älskar den. Så otroligt vackert att få studera marken och träden då och då. För att se hur det har utvecklats sedan gårdagen. Och till min stora glädje upptäcker jag oftast att det har kommit ännu fler grässtrån, och att vissa knoppar på träden faktiskt har slagit ut.
Det, är fullkomlig lycka.

Jag vet inte om ni hörde om olyckan som inträffade ungefär vid Salem nu i... Fredags tror jag att det var.
Två, eller tre bilar hade krockat. De hade börjat brinna och det hade blivit en explosion.
Vägverket hade ju varit tvugna att stänga av E4E20 i tre timmar. Det var helt dött i trafiken. Bilarna stod helt stilla. Det rullade inte ens sakta. Köerna var ju även på de mindre vägarna, eftersom att folk svängde av i hopp om att det skulle gå fortare.
Där min buss skulle åka var det kö. Men den beundransvärda busschauffören tog en annan väg :)

Tur för mig det :)


The End

Lovet är alldeles strax slut, bara imorgon kvar. Och vissa är inte ens lediga då (*host*jejje och linus*host*), kanske pga prao? Vilket vi har nu, i två veckors tid.
Själv ska man praoa på dagis, eller förskola som det faktiskt heter om man ska vara ordagrann. Och som min mamma som faktiskt jobbar på dagis (FÖRSKOLA!) är väldigt noga med att poängtera. Det kanske låter som ett mer exlusivt jobb om man sägar att man jobbar på en förskola... Inte vet jag.
Det enda jag vet helt säkert är att jag ska praoa på en sådan, 1-3 åringar. I två hela veckor nu. Tillsammans med min kompis Dante. Det kan bli... Intressant. Det blir i alla fall intressant att se om jag sitter ihop som jag ska om två veckor. Barn har en vana att börja dra i mig när jag kommer till en förskola (se, nu skrev jag rätt första gången).

Men ändå. Det ska bli lite kul :)
Men nu ska jag rusa, hejdå <3

Skärtorsdagen

Okej, jag funderar seriöst på om jag inte ska ta kvasten ändå, och dra till blåkulla. Dansa runt där med satan, trolla lite fanskap på de närmsta grannarna, och hoppas på det bästa det resterande året. Så att jag inte blir bränd på bålet eller något. Detta inlägg kan kanske avslöja mig riktigt ordentligt, men jag hoppas att ni tror att detta bara är ett skämt, som ingen kommer att gå på. För ni undrar säkert var jag har den där stora näsan med vårtan på någonstans. Och ja, det enda jag kan säga är att jag är en fena på att sminka mig. Så att skavanker som det inte syns.

Idag har jag i allafall kollat på kameror med pappa. Jag tror att det lutar åt Fujifilm Finepix s8000fd. En långzoom kamera. Men det fanns också en kamera av märket Ricoh, eller Richo. Är inte säker på hur det stavas.
Men ja. Fujifilmen kostar 2,500 på elgiganten. Och på Media Markt fanns det bara den senare versionen, s8100fd, och den kostade runt 3000... Så jag vet inte. Richo eller Ricoh kameran kostade 1,500 eller 3000, beroende på om jag vill ha den mer avancerade versionen eller inte.

Fast, jag har ingen aning. Känner att alla kameror är bättre än min Casio Exilim något, med 3x optisk zoom.
Yes.. :)

Mobbning suger röv.

Länge sedan jag skrev nu. Har inte varit särskilt inspirerad tidigare. Men nu.

Jag har skrivit ett inlägg förut om vänskap, och om hur man kan må dåligt av att vara med fel personer. Nu kommer vi till vad man kan göra åt detta fenomen. Små, små åtgärder som nästan kan rädda liv.
Jag är kamratstödjare, och på det senaste mötet så läste ledaren upp en historia som cirkulerat på internet, en historia som handlar om hur en kille ser en annan kille, som blir mobbad. Han säger hej, och de blir bästa vänner. I slutet får han reda på att om han aldrig sagt hej så hade den där killen varit död. Han hade nämligen planerat att ta livet av sig.

Jag har ingen aning om den här historien är helt påhittad, eller om det faktiskt finns en sanning bakom den. Det enda jag vet är att vänskap kan rädda liv. Därför tycker jag, att om man ser någon som mår dåligt av att vara med vissa, så ska man "bjuda" in den personen att vara med en själv. Egentligen är det de enda som behövs. Ett "hej".
När man var liten var det så mycket enklare ändå, man frågade "vill du leka med mig?" idag, om någon ställer den frågan, så blir det helt fel. Och folk kan bli stötta. Det är svårare. Eftersom att i den här åldern så är det så mycket som ska stämma, minsta lilla, så kan man bli klassad som ett miffo. Man blir misstänksam och paranoid. Varför ska man vara det? En fråga jag ställer mig.
Men för att gå tillbaka till det jag tänkte skriva om, vad man kan göra åt folk som mår dåligt.
Man kan;
Säga hej, som jag sa tidigare. Kan göra OTROLIGT mycket.
Låta personen bara följa efter, låta den tillhöra.
Att bara vara lite snäll, och snacka ibland.

Det är inte mycket. Men det är alltid något. Så sätt igång och rädda människor i nöd nu. Kom igen svenska folket. Nu ska vi stoppa mobbning på riktigt!

/Lou ♥


RSS 2.0